Waar let je op het aanschaffen van een nieuwe landbouwmachine?

Zakelijke energieleverancier vergelijken
May 17, 2017
Show all

Waar let je op het aanschaffen van een nieuwe landbouwmachine?

De investering in een nieuwe landbouwmachine is vaak geen kleine investering. De keuze voor een nieuwe landbouwmachine is daarom vaak een goed doordacht besluit. Dit maakt niet zozeer uit je een transportband gaat kopen of een nieuwe tractor. We bespreken in dit artikel de belangrijkste punten voor het kopen van een landbouwmachine. 

Gloednieuwe machine of tweedehands machine

Bij het kopen van een transportband of een andere landbouwmachine is kun je ervoor kiezen om een gloednieuwe machine te nemen met de nieuwste technische snufjes. Je kunt er ook voor kiezen om een tweedehands machine aan te schaffen. Hierdoor zal het investeringsbedrag lager komen te liggen, terwijl de machine niet per se minder hoeft te werken. Er is natuurlijk ook hierbij nog een middenweg. Je kunt namelijk ook een nieuwe machine kopen maar dan een wat ouder model. Hierbij kun je in veel gevallen ook wat geld besparen. 

Levensduur van de machine

Voordat je een nieuwe machine gaat aanschaffen zul je van tevoren graag de gemiddelde levensduur van de machine willen weten. Dan kun je hier namelijk op voorbereiden, zodat je na een aantal jaar budget beschikbaar hebt voor het aanschaffen van een nieuwe machine. Het feit dat er een nieuwe machine wordt gekocht of een tweedehands heeft al invloed op levensduur van de machine. Ditzelfde geldt voor het onderhoud van de machine. Zorg er voor bij de aankoop van een nieuwe machine dat je exact weet wat je moet doen voor het onderhoud. 

Kopen of huren van een nieuwe machine

Heb je momenteel niet heel veel ruimte voor het investeren in een nieuwe machine, maar moet er wel een grote klus op korte termijn worden gedaan? Dan kun je er ook voor kiezen om voor deze klus een (extra) machine te huren. Dan betaal je gedurende deze klus een huurbedrag en hoef je geen grote investering te doen. Op het moment dat het voor de lange termijn beter is om een machine te hebben dan is het voordeliger om de machine te kopen. 

Comments are closed.