Zakelijke energieleverancier vergelijken

Te weinig biologische boeren in Nederland
October 19, 2016
Waar let je op het aanschaffen van een nieuwe landbouwmachine?
September 2, 2019
Show all

Zakelijke energieleverancier vergelijken

Wanneer je contract bijna is afgelopen, zal je hoogstwaarschijnlijk, van je huidige leverancier een verlengaanbod krijgen. Dat is zeker het moment om te gaan bekijken of je bij een andere leverancier niet goedkoper uit bent. Nu krijg je als klant, ook zakelijk, vaak een mooi aanbod. Toch zal je, als je alle aanbieders met elkaar vergelijkt, tot de conclusie komen dat je vaak goedkoper uit kan zijn op je vaste lasten voor het energie verbruik. Daarvoor kun je gemakkelijk de producten vergelijken op de website energie-zakelijk. Wanneer je hierop alle producten met elkaar vergelijkt kun je de beste/goedkoopste uitkiezen.

Zelf bezuinigen
Nu kun je er natuurlijk ook gemakkelijk zelf voor zorgen dat je gaat bezuinigen op je energierekening. Dat kan je doen door je bedrijf goed te isoleren. Wanneer je de muren goed isoleert of de ramen van dubbel glas voorziet, of zelfs drievoudig glas, zal je al aanzienlijk besparen op je rekening. Ook het isoleren van de vloeren en plafond draagt bij aan de kostenbesparing. Tegenwoordig worden bedrijven vaak voorzien van zonnepanelen. Deze dragen zeker bij aan een besparing op de maandelijkse lasten.

Kosten gas en elektriciteit
Je kunt echter vaak de grootste besparing maken door een goedkope leverancier te kiezen bij een zakelijke energie vergelijker. Wanneer je wilt overstappen zal je een vergelijking moeten maken. Je moet nagaan wat de verschillen zijn tussen de kosten van gas en elektriciteit. De leveringskosten die betaalt moeten worden aan een netbeheerder zijn voor iedereen gelijk. Deze veranderen ook niet als u overstapt naar een andere leverancier.

Wie ga je kiezen?
Omdat de leveranciers van energie elkaar tegenwoordig zeer sterk beconcurreren kun je daarvan profiteren. Ook als zakelijk gebruiker kun je daar goed gebruik van maken. Indien je een verlengcontract hebt ontvangen, is het verstandig alles dus goed na te kijken. Vaak heb je een bedenktijd van 14 dagen en een opzegtermijn van 30 dagen. Houd dat goed in de gaten. Als je wilt overstappen doe dat dan ruim op tijd. Zo voorkom je problemen met de levering. Om na te gaan naar wie wilt overstappen, ga je eerst de prijzen onderling vergelijken, en vervolgens ga je kijken wie goede service biedt. Dat kun je doen door een aantal vragen op papier te zetten en deze op verschillende tijdstippen telefonisch te stellen. Dan kun je nagaan hoe je te woord wordt gestaan. Ook de wachttijd moet je noteren. Wanneer je een besluit hebt genomen is het verstandig om alles snel en goed af te handelen.

Comments are closed.